Penya Barcelonista Johan

...españa headerPenyaJohan
martinMartinez

Penya Johan - Santa Coloma de Gramenet


La Penya Barcelonista Johan és una entitat de Santa Coloma de Gramenet fundada l'any 1998. Com es pot apreciar pel seu nom, la finalitat és reconèixer la figura de Johan Cruyff i la seva influència en la història del Futbol Club Barcelona.

La idea de fundar la Penya Barcelonista Johan va sorgir d'un grup d'amics que ens ajuntàvem en diferents bars de la nostra ciutat, per prendre unes cerveses i parlar del nostre Barça (F.C. Barcelona), filosofia que mantenim en l'ADN de la nostra Penya.

La majoria de les reunions es feien bàsicament en el Bar Jumilla, propietat del mort president fundador de la Penya Johan. Martin Martínez va ser membre de la comissió social del Futbol Club Barcelona sota el mandat de Joan Laporta.

Els inicis de la nostra Penya van ser molt complicats a causa que en el club ens van posar infinitat de traves per poder fundar la Penya amb el nom del nostre admirat Johan Cruyff. Finalment, vam ser Penya Barcelonista Johan, salvant les dificultats del moment.

La finalitat de fundar la Penya Barcelonista Johan és reconèixer el llegat de Cruyff en el Barça (F.C. Barcelona) i mostrar un total desacord del tracte rebut per la junta del club encapçalada pel seu president José Luis Núñez a Johan Cruyff.

Partidaris de Johan, col·laborem al seu moment amb la plataforma d'oposició a Nuñez, denominada "L' Elefant Blau", en la qual Joan Laporta era un dels seus membres més actius.

La Penya Johan ha tingut diversos presidents. Al ja citat Martin Martínez, li van succeir Jordi Saladrigas, Cristóbal Jiménez i el president actual, Antonio Martínez, germà de Martin, soci fundador de la Penya Barcelonista Johan.

Com Penya Barcelonista Johan, fem diferents activitats. La més coneguda per la seva difusió en diferents mitjans, és la pujada al Turó del Pollo (Poblat Ibéric del Puig Castellar), és el punt més alt de la nostra ciutat, Santa Coloma de Gramenet. Es realitza cada vegada que el Barça (F.C. Barcelona) guanya un títol, per plantar la nostra bandera, retre homenatge a Martín Martínez i des de la defunció en el 2016, també a Johan Cruyff.

En l'àmbit esportiu la Penya té un equip de futbol sala, competeix en la tercera divisió nacional sota el nom de Fundació Grama-Penya Johan, després de la fusió realitzada a principis d'aquesta temporada, 2016-2017.

En l'àmbit social són tradicionals les nostres calçotades, botifarrades, perfilades i paelles. Actualment es fan en l'actual local social de la Penya (Associació Amics de la Cultura i l' Esport, C/ Ca L' Aloy 8, de la nostra ciutat). Com és tradició, es realitza sempre abans d'un partit del Barça (F.C. Barcelona).

La Penya compte actualment amb 150 socis actius, dels quals tenim com a socis d'honor a:

Antonio Martínez Vera
Martin Martínez Cano
Hendrik Johannes Cruijff, "Johan Cruyff"
Joan Laporta Estruch

Fidels a la nostra filosofia els nostres ideals futbolístics són:

Joan Laporta (President)
Pep Guardiola (Entrenador)
Leo Messi (Jugador)

La simbiosi de les virtuts d'aquestes persones, són les causants del canvi històric que es produeix en el Barcelonisme i revolució del futbol en l'àmbit mundial. Es descobreix una nova manera de jugar al futbol, de la mà de:

Johan Cruyff (1947/2016), simplement "El Mestre"

Antonio Martinez

.


facebook correoElectonico twitter instagram
AVÍS LEGAL INFORMACIÓ SOBRE COOKIES

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012.
Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies.
INFOROK